Logo proiect heroi
Toate caravanele
Caravana Sălaj

Caravana Sălaj

Ileanda

4-5 August 2023

cuvânt cheie: cunoaștere

Cum a fost?

“-Dumneavoastră știți cum se pot lua hepatitele?
-Nu știu.”

Așa au început discuțiile despre depistarea, tratamentul și prevenția hepatopatiilor cronice pe care le-am avut cu sătenii din Ileanda. Am avut destul timp de povestit, individual sau în grupuri mici, cu săteni cu grade diferite de informare, pentru că pe lângă consultația noastră gastroenterologică, partenerii noștri de la Caravana cu Medici au oferit consultații de cardiologie, ORL și diabet, iar oamenii au profitat de toate ca să afle mai multe despre starea lor de sănătate.

98 de persoane au beneficiat de consultații de gastroenterologie cu ecografie abdominală și elastografie, analizele de sânge fiindu-le recoltate cu o săptămână în urmă și lucrate în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie “Octavian Fodor” Cluj-Napoca.

Am vorbit despre semnificația analizelor lor, cum ar putea face schimbări în dietă, oamenii și-au pus întrebări unii altora, dar și nouă, iar astfel am corectat și câteva preconcepții greșite despre bolile transmisibile. Credem că informațiile i-au făcut să plece mai puternici și mai responsabili de la întâlnirea cu noi.

Galerie

Realizarea unei ecografii
Consultație generală
Realizarea unei ecografii
Caravana HEROI
Electrocardiogramă
Realizarea unei ecografii
Consultație generală
Interpretarea unei elastometrii
Realizarea unei elastometrii
Realizarea unei ecografii
Echipa HEROI
Caravana HEROI
Logo proiect heroi
State-of-the-art colaborativ ROmânia-Islanda în managementul HEpatopatiilor cronice și a complicaţiilor acestora, ciroza hepatică și cancerului hepatic, destinat grupurilor vulnerabile din România, inclusiv Romi.
Logo liechtensteinLogo ministerul sănătății

Proiect implementat de:

Logo institut regional de gastroenterologie si hepatologie

În parteneriat cu:

Logo caravana cu mediciLogo landspitali

Urmărește-ne pe: