Logo proiect heroi
Toate caravanele
Caravana Alba

Caravana Alba

Avram Iancu

27-28 Octombrie 2023

cuvânt cheie: sănătate publică

Cum a fost?

Din 80 de pacienți care au venit la consultații, 78 aveau dislipidemie: “Aproape toată lumea mănâncă prost în România, aproape toți pacienții au hiperlipidemie - fie că e vorba de colesterol, fie că e vorba de trigliceride. Impactul legat de modificarea inclusiv a riscului cardiovascular, pe lângă riscul de a face ciroză dismetabolică, partea de educație și conștientizare cred că e foarte importantă”, ne spune Dr. Horia Ștefănescu.

Sănătatea ficatului ține în mare măsură de educația pentru un stil de viață sănătos, dietă și consumul redus de alcool, iar aceste strategii de prevenție aduc beneficii în sănătate pe toate planurile. Pe lângă consultații de screening, în proiectul He-Ro-I căutăm să descoperim cum ar putea fi îmbunătățită în România educația pentru prevenirea bolilor și colaborăm cu specialiștii în sănătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pentru a ne ajuta să ”traducem” tot ceea ce vrem să spunem publicului în informații practice și personalizate.

Galerie

Realizarea unei ecografii
Consultație generală
Caravana si o parte din echipa HEROI
Realizarea unei elastometrii
Realizarea unei ecografii
Consultație generală
Consultație generală
Consultație generală
O parte din echipa HEROI
Logo proiect heroi
State-of-the-art colaborativ ROmânia-Islanda în managementul HEpatopatiilor cronice și a complicaţiilor acestora, ciroza hepatică și cancerului hepatic, destinat grupurilor vulnerabile din România, inclusiv Romi.
Logo liechtensteinLogo ministerul sănătății

Proiect implementat de:

Logo institut regional de gastroenterologie si hepatologie

În parteneriat cu:

Logo caravana cu mediciLogo landspitali

Urmărește-ne pe: